Contactgegevens
MKB Nederland dossier     International site

persfoto's

Van links naar rechts: Emile van Maasdam (Streamwise), Wim van Dijk (Muziekindezaak) en Hessel van Oorschot (Tribe of Noise)

Persfoto groothandel

Persfoto kantoor

Persfoto supermarkt

Persfoto horeca

Persfoto speler

media

Muziektijdenshetwerk.nl biedt ondernemers alternatief voor Buma & Sena

"Verhoog de sfeer. Verminder het gedoe". Met deze slogan lanceren drie initiatiefnemers een internetradio voor zakelijk gebruik met rechtenvrije muziekkanalen, zonder de gebruikelijke Buma & Sena licentiekosten.


Hessel van Oorschot valt met de deur in huis: "Wij zijn absoluut niet tegen de Buma/Stemra & Sena. Maar als echte Nederlandse ondernemers zijn wij voor meer keuzevrijheid, kostenbesparing en flexibiliteit", de initiator van muziek community Tribe of Noise is duidelijk in zijn boodschap. "Duizenden bands en muzikanten in onze community willen graag gehoord worden, ook in een zakelijke omgeving!"

Drie Nederlandse specialisten in de digitale distributie van muziek: Tribe of Noise, Muziekindezaak.nl en Streamwise, onderdeel van de Notice Branded Media Groep hebben hun initiatief gebundeld in muziektijdenshetwerk.nl

"Het begint letterlijk en figuurlijk met luisteren. Luisteren naar je klant", legt Wim van Dijk van Muziekindezaak.nl uit. "Wij zijn al jaren in dialoog met ondernemers die onze radiodiensten afnemen. Ondernemers willen geen gedoe en zijn op zoek naar een muziekdienst die kwaliteit, gebruikersgemak en kostenbesparing biedt. Met muziektijdenshetwerk.nl bieden we zo een oplossing."

Kwaliteit
"Niet alle muziek is geschikt om in zakelijke omgevingen te draaien. Een snoeiharde gitaarsolo, rap of techno beat kan heerlijk zijn tijdens een avondje uit maar doet het minder als achtergrondmuziek in bijvoorbeeld een hotel of bedrijfskantine", zegt Emile van Maasdam van Streamwise, "Onze dj's richten al hun aandacht op de juiste programmering voor zakelijk gebruik. Erg arbeidsintensief maar het eindresultaat telt. Een goed muziekprogramma betekent namelijk een verhoging van de sfeer en productiviteit binnen het bedrijf."

Gebruikersgemak
Het aansluiten van de voorgeprogrammeerde internetradio is een kwestie van een audio-, internet- en stroomkabel insteken. Vervolgens heeft de ondernemer er geen omkijken meer naar, 's ochtends de radio aan en 's avonds weer uit. De internetradio voor winkels, horecagelegenheden en bedrijven wordt dan ook geleverd via een webwinkel. Gebruikersgemak begint dus al bij de bestelling.

Kostenbesparing
Jaarlijks ontvangen de belangenorganisaties Buma/Stemra en Sena samen ongeveer 100 miljoen euro van ondernemers voor het zakelijk gebruik van muziek. De licentiekosten per onderneming zijn gebaseerd op diverse factoren zoals het aantal medewerkers en vierkante meters van de werkvloer.

Het kostenplaatje voor Muziektijdenshetwerk.nl is inzichtelijker en veelal een stuk lager: eenmalig 199 euro voor de aanschaf van de internetradio en 25 Euro per maand voor het muziekabonnement. Geen verdere kosten.

Wim van Dijk: "Met deze nieuwe dienst bieden we alle Nederlandse ondernemingen een extra keuze. Muziek luisteren en betalen zoals u tot nu toe gewend was of ons pakket met als focus de kwaliteit van de programma's, het gemak van de internetradio en het voordeel van veelal lagere kosten. De ondernemer is aan zet."

Noot voor de pers, niet voor publicatie.

Voor meer informatie en/of fotografie:

Hessel van Oorschot
Tribe of Noise
telefoon (020) 7754411
mobiel (06) 18083079
hessel@tribeofnoise.com
http://twitter.com/tribeofnoise
http://www.muziektijdenshetwerk.nl